perjantai 16. tammikuuta 2015

Paras pitsapohja karpille

Pitsaperjantai! Vihdoin ja viimein kunnollinen pitsaperjantai!! Mä olen muutamaa karppiversiota pitsapohjista kokeillut ja ne on aina joko liian veteliä, liian vetisiä, liian munanmakuisia tai liian happamia.  :(

Mutta nyt on asia toisin! Tämä pohja on ohut, rapea, maukas ja sen voi syödä sormi eli mun kriteereillä tämä on täydellinen! Siinä on hiilareita n. 4g joten se käy hyvin myös ketoilijoille. NAM!!






Rapea karppipitsapohja (yksi pitsa, halk. n. 25 cm)

100 g (2 dl) juustoraastetta
1 rkl creme fraichea
1 dl mantelijauhoa
1 muna

Sulata mikrossa juustoraaste. Sekoita mukaan nopeasti loput aineet kunnes koostumus on taikinainen. Kaada leivinpaperilla vuoratulla uunipellille ja levitä tasaisen pyöreäksi. Töki haarukalla reikiä taikinaan ja ripauta päälle esim. kuivattua valkosipulia, aromisuolaa tai yrttisuolaa. Paista uunissa 225 asteessa n. 5 min ja toki lisää reikiä haarukalla. Paista vielä n. 5 min lisää. Lisää päälle tomaattikastiketta, täytteitä (itse laitoin metvurstia ja fetaa) ja juustoa. Paista vielä n. 5 min, kunnes juusto on sulanut. (Huom! Katso että täytteet eivät vaadi uunissa kypsymistä). Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti