tiistai 16. syyskuuta 2014

Perinneherkkua lääkkeeksi

Flunssa iski sitten kunnolla päälle eikä maanantaiaamun painossa ollut mitään hurraamista. Suurin osa oli varmaan nestettä, mutta yli 130 kilon oli taas hypätty. Ketoosikin oli tietty katkolla, mutta onneksi tänään jo Ketostixit näyttivät jo alinta tasoa. Kaiken muun kurjuuden lisäksi en pystynytkään eilen lähtemään edes salille tai vesijumppaan illalla. Olo oli ihan hirveä, kun päätä särki, lihaksia jomotti ja kurkku oli kuin santapaperia...

Tänään yritin olla töissä puoli päivää, kunnes luovutin ja lähdin kotiin vällyjen väliin toipumaan. Ihan pelkäksi loikoiluksi ei ilta kuitenkaan mennyt, sillä olin luvannut tehdä lapsille omenakaurapaistosta ja niinhän se oli sitten tehtävä. Itselleni tein pieneen vuokaan oman paistoksen omenasta ja kookoshiutaleista ja pakko sanoa, että se oli ihan yhtä hyvää kuin alkuperäinenkin paistos! Muksut söivät omansa vaniljajäätelön kanssa, mutta mä vatkasin oman annokseni lisukkeeksi kuohukermaa ja maustoin sen parilla tipalla makeutusainetta ja vaniljaesanssia. Ihan sikahyvää! <3




Omenakookospaistos (1 annos)
Isohko kotimainen omena
Kanelia
15 g voita
10 g kookoshiutaleita
10 g mantelijauhoja
makeutusainetta

Poista omenasta siemenkota ja leikkaa se lohkoiksi. Laita lohkot pieneen uuninkestävään vuokaan ja ripottele päällä kanelia. Sulata kattilassa voi ja lisää siihen kookoshiutaleet ja mantelijauhot. Sekoita hyvin murumaiseksi seokseksi ja halutessasi mausta makeutusaineella. Ripottele muruseos omenoiden päälle ja paista uunin alatasolla vähän alle 200 asteessa noin 15 minuutin ajan tai kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos kauniin ruskeaa. Tarjoile kuumana jäätelön, kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.

1 annos 267 kcal
HH 10 g 
P 3,5 g 
R 24,2 g   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti