torstai 18. syyskuuta 2014

Perusevästä

Eines- tai valmisruokien ostaminen töihin evääksi on loppunut lähes kokonaan sen jälkeen, kun tein ruokavalioremontin ja siirryin vähähiilihydraattiseen ruokaan. Ulkonasyöminenkään ei ole mahdollista sen kalleuden vuoksi, joten otan lähes joka päivä eväät töihin mukaan kotoa. Yleensä se on jotain, mitä olen tehnyt edellispäivänä itselleni päivälliseksi tai sitten teen isomman satsin eväsruokaa ja syön sitä sitten useampana päivänä. Ihan hirveästi en jaksa aina kikkailla, joten nytkin paistoin loppuviikoksi itselleni jauhelihapihvejä ja koska jääkaappiin oli jäänyt porkkanaraastetta, nakkasin senkin mukaan taikinaan. En tykkää kananmunasta jauhelihapihveissä, joten jätin munan pois ja käytin sitomiseen psylliumia. Pihvien seuraksi tein kurkusta, kaalista ja fetasta lisäkkeen. Näillä eväillä mennään sitten loppuviikko!




Jauhelihapihvejä porkkatwistillä (13 pihviä)
500 g porsaan jauhelihaa
1 rkl psylliumia
0,75 dl kuohukermaa
50 g porkkanaa
suolaa, pippuria ja muita mausteita maun mukaan

Sekoita kulhossa kuohukerma, psyllium, suola, pippuri ja muut mausteet. Itse laitoin lisäksi paprikajauhetta, vähän currya ja valkosipulijauhetta. Anna turvota n. 15 minuuttia. Sekoita sitten mukaan porkkanaraaste ja jauheliha. Muotoile 13 pihviä (paino raakana n. 50 g / kpl) ja paista pannulla kypsäksi.

1 pihvi 91 kcal
HH 0,7 g 
P 7 g 
R 6,5 g   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti