maanantai 10. maaliskuuta 2014

Luodinkestävä kahvi

Olen seurannut instassa monen karppaajan ruokavaliota ja aika moni varsinkin Ruotsissa tuntuu harrastavan bulletproof kahvia aamupalana. Lähdin ottamaan selvää mistä luodinkestävässä kahvissa on kyse ja päädyin Lihavasta laihaksi -blogiin. Tämän kirjoituksen innostamana päätin kokeilla itsekin bulletproof kahvia: http://lihavastalaihaksi.blogspot.fi/2013/10/bulletproof-coffee-paras-kahvi.html

En ihan pystynyt extempore heittämään kehiin mitään hienoa superkahvia, joten tein kahvini ihan vain tavalliseen Juhla Mokkaan (hyi, hirvee synti). Vähän "oudolta" se ensin maistui ja varsinkin, kun olen tottunut juomaan kahvini kera kerman ja makeutusaineen. Yritin laittaa tähänkin sekaan makeutusainetta, mutta maku meni kummallisen katkeraksi, joten ehkä vain opettelen juomaan bulletproof kahvini makeuttamattomana...  Ehkä ensikerralla yritän tuunata tuota vaniljaesanssilla, kardemummalla tai kanelilla.

Mutta oikein hyvin piti tuo kahviannos nälkää melkein viisi tuntia ja pää tuntui tosiaan "kirkkaalta" ja selvältä, joten tämä kahvi varmasti jää pysyvästi aamupalavalikoimaani. Illalla kävin taas ohjatussa sali-circuitissa, jossa siis tunnin aikana kierretään n. 25 eri laitetta ja liikettä. Sen päälle kävin sitten vielä puolen tunnin syvävesijumpan ja niiden jälkeen palkitsin itseni kunnon sieni-nakkimunakkaalla ja lasillisella punaviiniä. Edessä on hyvä viikko! <3Bulletproof kahvi (1 annos)
2,5 dl mustaa kahvia
15g luomuvoita
15g luomukookosöljyä

Laita korkeaan mukiin voi ja kookosöljy, kaada päälle kuuma kahvi ja sekoita sauvasekoittimella, kunnes juoma on maitokahvin näköistä ja pinnasta kermaista.

1 annos 253 kcal
HH 1g 
P 1g 
R 27g 

-----------------------------------------------------------------------

Päivän ruoat

Aamupala 253 kcal
- Bulletproof kahvi

Lounas 419 kcal
- 2 kuppia kahvia kermalla
- Pekoni-kana-sienipannua

Välipalat 419 kcal
- Appelsiinituoremehua 1 dl
- 50g mustikoita
- 100g mascarponea
- reilu desi punaviiniä

Päivällinen 648 kcal
- Munakas (2 munaa, rkl kermaa, 3 Snellmanin kuoretonta nakkia, 50g herkkusieniä, 30g Arkijuustoa raasteena)

Yht. 1740 kcal
HH 23g   (6%)
P 89g   (21%)
R 135g   (73%)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti