torstai 20. maaliskuuta 2014

Pasta carb-o-nada ja tuleva viikonloppu

Viikko on mennyt nopeasti ja edessä on viikonloppuna työn merkeissä messureissu. Se tarkoittaa sitä, että ruokailumahdollisuudet ovat rajoitetut ja koska olen seurassa, en pysty ihan samalla lailla noudattamaan tiukkaa ruokavaliotani. Eväitä ei ole oikein mahdollisuus pitää mukana, mutta yritän sitten tankata hotelliaamiaisella mahd. paljon rasvaa ja proteiinia, jotta selviäisin päivän ilman pahempia mielitekoja. Olen kuitenkin huomannut, että pystyn syömään yli 50 grammaa hiilareita ja juomaan lasin, pari viiniä ilman että ketoosini katkeaa joten siinä mielessä lähden reissuun turvallisin mielin. Ja tokihan tässä pitää jossain vaiheessa alkaa miettiä paluuta "normaaliin" elämään ja "normaalimpaan" ruokavalioon, joten otan tämän samalla testinä: pystynkö pitämään itseni kurissa ja osaanko tehdä fiksumpia päätöksiä? Evääksi pakkaan kuitenkin pari avokadoa, kookosöljyä pikkupurkissa ja pussillisen suolattuja pähkinöitä. Lisäksi löysin kaupasta Fast Protein Smoothien, jossa on koko isossa pullollisessa (0,33 l) hiilareita 13g, proteiinia 25g ja rasvaa 2,3g. Rasvaa saisi toki olla enemmän, mutta jos esim. ajattelee että joisi messuilla välipalana puolet tuosta pullosta, niin se on vain 6,5g hiilaria. Ei paha! Mä oon vähän skeptinen näiden kaikkien proteiini- ja palautusjuomien kanssa. Ne maistuu yleensä ihan hirveälle keinotekoiselle kuralle... Tämä oli aika kallis pullo (muistaakseni melkein 4 e), joten toivottavasti maku olisi edes siedettävä.



(josta muuten saa näitä aika hyvään hintaan: 8 kpl 19,95 €)

Tänään kävin uimassa aamulla puolisen tuntia ja puoli kilometriä kerkesin siinä ajassa kauhomaan. Ruokapuolen osalta päivä meni ihan hyvin. Illalla tein kotona ruoaksi pasta carb-o-nadaa eli vähähiilarista pekonipastaa. Tämä on luottoruokani kun tuntuu, ettei kaapissa ole mitään ja pitäisi äkkiä saada jotain sapuskaa. Ei se kaunista ole, mutta hyvää se on!




Pasta carb-o-nada (1 annos)
Puoli pakettia pekonia (70 g)
Sipuli
100g kesäkurpitsaa
0,5 dl kuohukermaa
mustapippuria

Leikkaa vihanneskuorijalla tai juustohöylällä kesäkurpitsasta ohuita, pitkänmallisia siivuja, ikäänkuin tagliatelle pastaa. Pilko pekoni pienemmiksi paloiksi (itse teen sen usein saksilla) ja silppua sipuli. Paista paistinpannulla sipulia hetki ja lisää mukaan pekoni. Paista pekoni rapeksi ja lisää pannulle kesäkurpitsa siivut. Sekoita ja paista muutama minuutti, että kesäkurpitsa pehmenee. Lisää pannulle kerma ja pippuria makusi mukaan ja anna kiehua hetki kasaan. Itse heitän joskus kerman kanssa pannulle yhden kananmunan, jolloin kastikkeen koostumuksesta tulee enemmän oikeanlainen. Tarjoile "pasta" kuumana ja lisää halutessasi päälle juustoraastetta.

1 annos 395 kcal
HH 8 g 
P 12 g 
R 35 g  

-----------------------------------------------------------------------

Päivän ruoat

Aamupala 359 kcal
- Minttusuklaavaahtoa

Lounas 496 kcal
- Grillattu kanankoipi
- 150 g vihersalaattia
- reilu rkl Pirkan aiolia
- 45g Valion Eila salaattijuustoa

Välipalat 380 kcal
- Iso avokado
- Voissa paistettu munakas

Päivällinen 490 kcal
- Pasta carb-o-nada
- Juustoraastetta

Yht. 1725 kcal
HH 24 g
P 66 g
R 151 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti